Kreml: USA koalitsiooni õhurünnakud tapsid Süürias viis venelast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA hävitajad F-16.
USA hävitajad F-16. Foto: AFP/SCANPIX

Süürias sai eelmisel nädalal USA juhitava koalitsiooni rünnakutes valitsust toetavatele võitlejatele tõenäoliselt surma viis Vene kodanikku, tunnistas Moskva täna esmakordselt mittesõjaväelastest ohvreid.

«Surma võis saada viis inimest, kes arvatavasti on Vene Föderatsiooni kodanikud. Teised said vigastada. Aga kõik see nõuab kontrollimist, eriti nende kodakondsus. Jutt ei käi Vene sõduritest,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.

Tegemist on 7. veebruari rünnakuga Deir Ezzoris, selle toimumisajal kinnitas kaitseministeerium, et Vene sõdureid Süüria idaprovintsis ei ole.

Paljud Vene kodanikud võitlevad Süürias palgasõduritena erafirma Wagner hingekirjas.

USA relvajõud teatasid eelmisel nädalal õhurünnakutest Süüria valitsusmeelsete vägede vastu, mis alustasid Deir Ezzoris koordineeritud rünnakut Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) positsioonidele, keda saatsid Ühendriikide sõjalised nõunikud. USA teatas, et rünnak korraldati enesekaitseks ja selles sai surma sadakond võitlejat.

Vene meedia kirjutas teisipäeval, et USA õhurünnakus hukkus mitu Venemaa kodanikku. Samal õhtul teatas Ühendriikide kaitseministeerium, et koalitsioonivägede droon hävitas Deir Ezzori provintsis Venemaal valmistatud tanki T-72.

T-72 tank.
T-72 tank. Foto: Mikhail Voskresenskiy/Sputnik/Scanpix

Üks registreerimata erakonna Teine Venemaa juhte Aleksandr Averin ütles, et 7. veebruaril hukkus Süürias erakonna innukas liige Kirill Ananjev, eile ütles teine Teise Venemaa juht Eduard Limonov, et Süürias on kadunuks jäänud veel üks erakondlane. Ta blogis, et Deir Ezzoris sattus USA löögi alla kaks omakaitsekompaniid.

Averin kirjutas hiljem, et USA löögis kannatada saanud venelased on toodud Moskva ja Peterburi haiglatesse.

Novaja Gazeta andmetel sai Deir Ezzoris surma 13 Venemaa kodanikku. «Juba pärast õhulööki selgus meie Süüria allikatest, et kolonnis oli venelasi. 13 neist sai hukka, veel 15 haavata,» kirjutas Novaja Gazeta.

Ajaleht Kommersant kirjutas sõjaväeallikatele viidates eile, et 7. veebruaril sai USA õhulöögis surma 11 venelast.

MQ-1 Predator droonid.
MQ-1 Predator droonid. Foto: Master Sgt. Rob Valenca/AFP/SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles