«Rõbkagate» viis Navalnõi veebilehe blokeerimiseni (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Navalnõi blogist, kus võtab sõna Nastja Rõbka.
Kaader Navalnõi blogist, kus võtab sõna Nastja Rõbka. Foto: Youtube

Pärast Nastja Rõbkaga seotud skandaali on Vene internetipakkujad asunud tõkestama ligipääsu Aleksei Navalnõi veebilehele.

Navalnõi eiras Vene järelvalveorgani Roskomnadzor korraldust kustutada video- ja fotomaterjal väidetavalt kohtumisest suurärimehe Oleg Deripaska, asepeaministri Sergei Prihodko ja eskkortnaise Nastja Rõbka vahel.

Roskomnadzori käsk info eemaldada oli ajendatud Deripaska väitest, et 8. veebruaril postitatud materjalid rikuvad tema privaatsust. Kohus toetas suurärimehe kaebust.

14. veebruariks seatud tähtajaks mingeid tõrkeid veebilehtede töös ei esinenud, kuid täna on hakanud ilmnema arvukalt teateid, et veebilehele navalny.com ligipääs puudub.

Uudise ilmumise ajal ei olnud võimalik aadressile ka Eestist ligi pääseda.

«Roskomnadzor on alustanud Deripaska soovil navalny.com-i blokeerimist. Leht on ajutiselt veel mõnede teenusepakkujate kaudu kättesaadav,» kirjutas Navalnõi Twitteris Roskomnadzori tsensuuris süüdistades.

Uudisteagentuuri Interfax teatel survestab Roskomnadzor ka Google`it, et see juhtumiga seotud videod Youtube`i keskkonnast eemaldaks.

Peamiselt tugines Navalnõi oma videolugudes Nastja Rõbka sotsiaalmeediakontolt saadud materjalidele, milles naine jäädvustas 2016. aastal toimunud jahireisi Prihodko ja Deripaskaga.

Navalnõi tsiteeris avalikke allikaid, mille väitel Prihodko veetis luksusjahil mitu päeva ja toimetati sinna Deripaska eralennukiga.

Deripaska ei ole jahil toimunud kohtumist eitanud, kuid teatas, et ei ole teinud midagi ebaseaduslikku ja hoiatas meediaväljaandeid alusetu laimu levitamise eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles