Bulgaaria tahab riigi osalist liitmist Schengeniga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria-Türgi piir.
Bulgaaria-Türgi piir. Foto: Valentina Petrova/AP/Scanpix

Euroopa Liidu eesistujariigi Bulgaaria peaminister Boiko Borisov kutsus täna andma Bulgaariale osalist liikmesust Schengeni viisavabas tsoonis.

Borisovi sõnul võiks Bulgaaria liituda Schengeniga erinevate faaside käigus. Peaminister tahab esimesena tühistada piirangud õhu- ja meretranspordile.

«Pole mingit põhjust mõelda teisiti ja meile vastanduda,» ütles valitsusjuht. Saksamaa on toetanud Bulgaaria liitumist Schengeniga erinevate etappide käigus.

Bulgaaria ja Rumeenia on EL-i liikmed alates 2007. aastast ja täitnud kriteeriumid Schengeniga liitumiseks. Nende liitumisele on vastu aga EL-i liikmesriigid nagu Holland, kelle sõnul ohustab väidetavalt lokkav korruptsioon Bulgaarias ja Rumeenias bloki välispiiri.

«Ma usun, et meie sõbrad Hollandis peaksid ütlema Bulgaariale ja Rumeeniale «jah» mere ja õhu küsimuses. Rohelise (maa)piiri (küsimuse) võib jätta lõppu, kui migratsiooniprobleem on vähenemas ja Euroopa ei muretse enam selle pärast,» ütles peaminister.

Borisov kaitses Bulgaaria piirikaitset ja osutas sadadele kilomeetritele tõketele, mida Bulgaaria on rajanud oma piirile Türgiga.

Tema sõnul on ka süüdistused korruptsioonis ebaõiglased, sest seda leidub kõikjal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles