Florida koolitulistaja kuulus valgete ülemvõimu ülistavasse rühmitusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolas Cruz.
Nikolas Cruz. Foto: facebook.com

USA Florida osariigi kolmapäevases koolitulistamises kahtlustatud mees on veretöö üles tunnistanud, kirjutas Washington Post.

Tulistamises kahtlustatud 19-aastasele Nikolas Cruzile esitati süüdistused 17 inimese ettekavatsetud tapmises Parklandi Marjory Stoneman Douglase keskkoolis, kust ta oli varem korrarikkumiste pärast välja visatud.

Mees oli olnud maniakaalselt huvitatud relvadest ja postitanud sotsiaalmeediasse rohkesti pilte, millel ta käsirelvadega poseerib. Uudisteagentuuri Associated Press andmeil kuulub ta valgete ülemvõimu toetavasse organisatsiooni, mille juht on seda ka kinnitanud.

Politsei andmeil oli ta toonud rünnakupaika seljakotiga kaasa täiendavat laskemoona. Ründaja rääkis neljapäeval politseile, et tulistas õpilasi kooli koridorides ja õuel.

Kui õpilased põgenema hakkasid, jättis ta oma poolautomaatrelva AR-15 maha ja võttis seljast vesti, et rahva hulka sulanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles