Okinawa sõjaväebaasis paljalt ringi jooksnud USA ohvitser kõrvaldati töölt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe alus Jaapani lähedal.
USA mereväe alus Jaapani lähedal. Foto: Sipa USA/U.S. Navy/Sipa USA/Scanpix

USA merevägi teatas täna, et kõrvaldas käitumisnormide rikkumise tõttu teenistusest kolm sõjaväelast. Üks neist leiti väidetavalt sõjaväebaasist purjus peaga ringi rändamas.

Merevägi ei avalikustanud 12. veebruaril aset leidnud vahejuhtumi detaile, aga Navy Times kirjutas, et kaptenmajor Jason Gabbard vabastati teenistusest pärast seda, kui ta leiti metsast. Väidetavalt olid ohvitseril jalas vaid saapad ja riietumisega mees vaeva polnud näinud.

«Ta leiti joobes olekus ja alasti Camp Shieldsi lähedalt metsast,» teatas Navy Times. Camp Shields asub Okinawa saarel.

Kaptenleitnant James Cho ja allohvitser Jason Holden vallandati olukorra käsitlemisel tehtud vigade eest. Kõik kolm meest on nüüdseks saadetud California osariigis tegutsevasse mereväe ehituspataljoni.

«Usaldus on meie kui professionaalsete sõdurite jaoks kõige aluseks. Me ootame, et meie teenistujad käituksid väärikalt ja näitaksid käitumist, mis seda usaldust õigustaks,» ütles merevägi AFP-le saadetud avalduses.

«Kui on kahtlusi, et neid väärtuseid ei järgita, võtame me ette vajaliku uurimise ja tegutseme vastavalt olukorrale,» seisis avalduses.

Okinawa võõrustab suurt osa 47 000 Jaapanis teenivat USA sõdurist. Nende kohalolu on tekitanud mõningast hõõrdumist ka kohalike elanikega.

Okinawas leidis aset märkimisväärne lahing Teises maailmasõjas ja sellele järgnes saarel 27 aastat kestnud USA okupatsioon. Okinawa oli ka alguspunktiks USA sõjaliste operatsioonide jaoks Aasias.

Sellel kuul teatas USA merevägi, et uurib ka väidetavat narkootikumide tarbimist Yokosuka sõjaväebaasis teenivate mereväelaste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles