Hodorkovski kritiseerib Navalnõid ja toetab Sobtšakki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski septembris Tallinnas.
Mihhail Hodorkovski septembris Tallinnas. Foto: Erik Prozes / Postimees

Endise Vene oligarhi ja nüüdse dissidendi Mihhail Hodorkovski sõnul pole ta ise  presidendi ametist huvitatud ja eelseisvatel presidendivalimistel toetab pigem teletäht Ksenja Sobtšakki.

Poliitiliste ambitsioonide tõttu 10 aastat vangis veetnud Hodorkovski ütles usutluses uudisteagentuurile Associated Press, et on valmis rahaliselt toetama teisi liidrikandidaate.

«Kahjuks pole lahendus inimene, kes tahab tulla ja (Venemaa presidenti Vladimir) Putinit välja vahetada,» lausus Hodorkovski ning rõhutas vajadust kehtestada Venemaal parlamentaarne demokraatia.

«Ma olen vastu sellele, et keegi kandideerib Putini väljavahetamiseks. Arvan, et see on hukule määratud ametikoht.»

Tema sõnul pole 18. märtsil toimuvad presidendivalimised õiged valimised, sest kõik teavad, et need lõpevad Putini võiduga. Siiski kutsus ta kõiki venelasi üles valimistel hääletama.

Hodorkovski andis mõista, et kaldub toetama valimistel Sobtšakki, aga ärgitas teda täpsemalt selgitama oma seisukohti.

Hodorkovski ei näinud opositsioonijuht Aleksei Navalnõis lahendust ja süüdistas teda katses olla nö hea tsaar, selle asemel et reformida Venemaa valitsemiskorraldust.

Ta kritiseeris ka Venemaale kehtestatud sektoripõhiseid sanktsioone, sest tema hinnangul need ei tööta ja annavad hoogu juurde Putini argumendile, et Venemaa probleemide põhjus on lääneriikide tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles