REPORTAAŽ. Leedu võttis aastapäeva tähistamise suurelt ette

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läheb asjaks: Gediminase avenüül süüdati sada lõket.
Läheb asjaks: Gediminase avenüül süüdati sada lõket. Foto: Margus Parts

Pimeduse langedes süttisid ühel Vilniuse peatänaval, Gediminase avenüül, sada lõket, tähistamaks saja aasta möödumist Leedu iseseisvusdeklaratsiooni allkirjastamisest. Kollapunaroheliste trikolooridega ehitud linnas astuti väärikas samm uue aastasaja poole.

Kuid enne, kui kell Leedu iseseisvuse sajandat aastapäeva kuulutas, sõitis Tallinna bussijaama kahekorruseline buss, mis pidulised peoperemehe kulul Vilniusse tähistama toimetas. Tõtt-öelda ei osutunud Balti naabrite küllakutse nii menukaks, kui loodeti, ja suurest bussist täitus heal juhul vaid pool.

See aga ei paistnud heidutavat võõrustajaid, kes juba hommikul kell üheksa pasunahelide saatel kaameratega restorani ette kogunesid, et uniseid Eesti ja Läti külalisi väärikalt vastu võtta.

Laudadele kanti lahkelt kohvi ja pehmeid tuhksuhkruga üle puistatud sarvesaiakesi moosiga, mis külalisi pikaks ja tihedaks päevaks ette valmistasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles