Eesti on tõusnud eliitürituse silmapaistvaks osalejaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robot Sophia.
Robot Sophia. Foto: Müncheni julgeolekukonverents

Müncheni julgeolekukonverentsil pääseb paljalt ametinime eest lavale ehk USA, Venemaa või Hiina esindaja, aga mitte mõne Euroopa väikeriigi liider, ükskõik kui tipust. Sellegipoolest on eestlased selle ürituse tänavuses programmis silmapaistvalt esindatud.

President Kersti Kaljulaidile algas tänavune konverents juba enne tolle ametlikku algust: neljapäeva õhtul pealaval, hotelli Bayerischer Hof konverentsisaalis avalikul eelüritusel.

Kuigi lava oli juba olemas, turvaperimeetrit maailma poliitladviku kohtumispaiga ümber alles püstitati. Ja kuigi muidu on Müncheni konverents vaid valitutele ja väga karmide sissepääsupiirangutega, siis tol hetkel pääsesid vana kooli kullasäralisse konverentsisaali igasuguse kontrollita ka tavalised münchenlased, kel huvi saada osa sündmusest, mis julgeolekumaailmas on sama konkurentsitu A-klassi üritus kui Oktoberfest õllesõpradele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles