Video: Mehhiko pealinna raputas võimas maavärin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed pärast tõuget Mexico tänavatel.
Inimesed pärast tõuget Mexico tänavatel. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Mehhiko pealinna Mexicot raputas eile võimas 7,2 magnituudine maavärin, teatas USA geoloogiateenistus (USGS).

Tõuget oli tunda kõikjal Guerrero, Oaxaca ja Puebla osariikides. Mexicos vappusid hooned, kuid suurematest kahjudest pole esialgu teateid laekunud. USA riiklik meteoroloogiakeskus teatas, et ei anna hiidlainehoiatust.

Mehhiko seismoloogiakeskus mõõtis tõuke tugevuseks 7,0 magnituudi, USGS oli algselt teavitanud 7,5 magnituudisest maavärinast.

USGS andmetel asus tõuke kese Pinotepa de Don Luisi linnast 37 kilomeetri kaugusel kirdes.

«Kui aus olla, siis me oleme kõik üsnagi vapustatud. Kui maavärinalarm käivitub, siis me hakkame iseenesest paanitsema, sest tulevad varasemad tõuked meelde. Jooksime tänavatele. See on kõik, mida me saame teha,» kirjeldas 28-aastane Mexicos elav Kevin Valladolid.

«Tundsin nagu oleksin kõikuvas paadis. Me elame pidevas hirmus meenutades eelnevaid koledusi. Kas see kunagi ka mööda läheb?» küsis linna põhjaosas elav Julia Hernandez.

Eelmise aasta 7. septembril sai Mehhiko kesk- ja lõunaosa raputanud 8,2 magnituudises maavärinas surma 96 inimest. Sellele järgnes 13. septembril 7,1 magnituudine maavärin, milles hukkus 369 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles