USA koolitulistaja sidemed paremäärmuslastega ei pruugi tõele vastata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida Parklandi koolitulistamises kannatada saanu
Florida Parklandi koolitulistamises kannatada saanu Foto: John McCall/AP/Scanpix

Informatsioon Parklandi koolitulistaja sidemetest paremäärmuslastega ei pruugi tõele vastata, teatas laupäeval uudisteagentuur Associated Press (AP).

AP edastas ise reedel uudise, mille kohaselt kuulub tulistaja valgete ülemvõimu toetavasse rühma nimega Republic of Florida. Uudisteagentuurile kinnitas infot ka kõnealuse ühenduse juht Jordan Jereb. AP tõdes aga laupäevases uudises, et Jereb võis neile ja teistele meediaväljaannetele valetada.

USA politsei andmetel pole leitud mingisuguseid tõendeid tulistaja seotusest rühmaga. Tallahassee politsei kinnitusel on rühma jälgitud juba mitmeid aastaid ja sellel pole teadaolevalt olnud kunagi üle kümne liikme.

Ühtlasi levisid sotsiaalmeedias reedel Jerebi nime all postitused, milles nimetati väiteid tulistaja kuulumisest rühma naljaks.

Florida osariigi lõunaosas asuvas Parklandis leidis kolmapäeval aset tulistamine keskkoolis, milles sai surma 17 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles