Nigeerias hukkus Boko Harami rünnakus vähemalt 19 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami üks liidritest Abubakar Shekau.
Boko Harami üks liidritest Abubakar Shekau. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Nigeeria kirdeosas Kondugas hukkus kolmes enesetapuplahvatuses turul 19 inimest, teatasid omakaitseväe juhid.

Rünnak leidis aset reede õhtul pool üheksa kohaliku aja järgi, ütles tsiviilkaitseväe juht Babakura Kolo. «Meil on 19 hukkunut ja umbes 70 vigastatut,» lisas ta.

Rünnakus kahtlustatakse äärmusrühmitust Boko Haram. Julgeolekuallikate teatel olid kõik enesetapuründajad mehed.  «Kaks enesetapupommarit ründasid Tashan Kifi kalaturgu. Neli minutit hiljem ründas lähedal kolmas mees,» ütles Kolo.

«Ohvrite seas on 18 tsiviilisikut ja üks sõdur. Tashan Kifi on mitteametlik turg, kus asub söögikoht, turg ja ajaveetmispaik elanikele,» lisas ta.

Vigastatutest 22 seisund on kriitiline, ütles tsiviilkaitseväe teine liige Musa Ari. «Pole mingit kahtlust selles, kes seda tegi: Boko Haram on rünnanud Kondugat mitmel korral,» märkis Kolo.

Sõjavägi ega politsei Nigeeria Borno osariigis korraldatud rünnakut kommenteerinud ei ole.

Alates 2009. aastast on Boko Harami relvastatud ülestõusus hukkunud vähemalt 20 000 inimest ja 2,6 miljonit on oma kodud maha jätnud.

Kuigi Nigeeria armee ja valitsus on kinnitanud, et Boko Haram on sisuliselt alistatud, pole džihadistide rünnakud peatunud. Iseäranis suures ohus on raskesti ligipääsetavad maapiirkonnad ja linnad äärealadel.

31. jaanuaril korraldasid Mandarari külas Konduga lähistel enesetapurünnaku kaks naist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles