Suurbritanniat tabas maavärin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swansea ülikoolilinnak evakueeriti maavärina tõttu.
Swansea ülikoolilinnak evakueeriti maavärina tõttu. Foto: The Guardian/Twitter

Inglismaal ja Walesis leidis laupäeval aset 4,4 magnituudine maavärin, mis Suurbritannias on haruldane, teatasid seismoloogid.

Briti geoloogia uurimisinstituudi (BGS) andmetel oli tegemist kõige tugevama tõukega, mis Suurbritannias viimase kümne aasta jooksul mõõdetud.

Maavärina kese asus umbes 20 kilomeetri kaugusel Swanseast loodes. Kohaliku aja järgi kell 14.30 toimunud tõuget oli tunda ka pealinnas Londonis.

Maavärin hirmutas paljusid, kuid ei põhjustanud suuremat materiaalset kahju. Politsei pöördus Twitteri vahendusel rahva poole ja kutsus üles hädanumbrile helistama vaid tõsise häda korral.

Walesi põhjaosas elav Louise Craig ütles rahvusringhäälingule BBC, et kogu tema maja värises. «Ma mõtlesin alguses naljaga, et seda teevad katusel olevad paksud tuvid. Kuid nad oleksid pidanud kõvasti juurde võtma selleks, et saada kogu maja värisema,» naljatas Craig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles