Iraanis kukkus alla reisilennuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATR-72. Pildil olev lennuk ei ole juhtunuga seotud.
ATR-72. Pildil olev lennuk ei ole juhtunuga seotud. Foto: Darius Mataitis / Scanpix Baltics

Iraani Zagrose mäestikus kukkus täna alla reisilennuk, õnnetuses hukkusid kõik 66 lennuki pardal olnud inimest, vahendas kohalik meedia.

Kahemootoriline turbopropellerlennuk ATR-72 kukkus alla oma sihtkoha, Lõuna-Iraanis asuva Yasuj linna lähedal, umbes 780 kilomeetri kaugusel pealinnast Teheranist.

Lennufirma Aseman Airlines pressiesindaja Mohammad Taghi Tabatabai sõnul said surma kõik 60 reisjat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuk startis Teheranist ning oli teel Yasuj väikelinna Isfahani provintsis.

Udu tõttu oli päästekopteritel probleeme, et jõuda õnnetuspaika Zagrose mäestikus, teatas riigitelevisioon. Tabatabai sõnul rammis lennuk umbes 4000 meetri kõrgust Dena mäge.

#BREAKING: An Aseman Airlines flight carrying dozens of passengers from Tehran to Yasuj has disappeared from radar. #Iran ( Google Maps) pic.twitter.com/vcHkIXGRxW

Iraani Punane Poolkuu teatas päästjate saatmisest arvatavasse õnnetuspaika, kus oli intsidendi ajal väidetavalt udune.

«Aseman Airlines lennuk ATR, 60 reisija ja umbes kuue meeskonnaliikmega pardal, kadus radarilt sel hommikul,» ütles parlamendi riikliku julgeoleku ja välispoliitika komisjoni esimees Aladin Borujerdi uudisteagentuurile ISNA.

Piirkonda saadeti kohe pärast õnnetust helikopter. Kuna tegemist on mägipiirkonnaga, siis polnud kiirabiautode saatmine võimalik ja see raskendas päästetöid. 

Lennufirma Aseman Airlines peakorter asub Teheranis, ettevõte keskendub lendudele kõrvalistesse Iraani piirkondadesse. Neil ühtekokku 29 lennukit, sealhulgas kuus ATR-tüüpi lennukit. Pühapäeval alla kukkunud ATR-72 on ehitatud 1993. aastal, ütles Aseman Airlinesi juht Ali Abedzadeh.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles