Kas Kanada peaministri isa oli Fidel Castro?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Trudeau.
Justin Trudeau. Foto: Mark J. Terrill/AP/Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau ja riigi valitsus pidid ümber lükkama kuulujutu, mille kohaselt oli Kuuba liider Fidel Castro tema isa.

Fidel Castro.
Fidel Castro. Foto: ADALBERTO ROQUE/AFP/Scanpix

Väited hakkasid ringlema pärast seda, kui Castro vanim poeg 1. veebruaril enesetapu sooritas. Väidetavalt jättis Fidelitona tuntud poeg maha kirja, milles väitis, et Trudeau on tema poolvend.

Sarnane teooria toodi sotsiaalmeedias esile ka 2016. aastal, mil Castro suri. Toona tekitas Trudeau pahameelt sellega, et kiitis Castro tegevust.

Kanada valitsus eitas sel nädalal väiteid Trudeau kahtlase päritolu kohta. Praegune peaminister on sündinud 1971. aasta 25. detsembril ning tema vanemateks on endine Kanada peaminister Pierre Trudeau ja tema abikaasa Margaret.

Pierre Trudeau (paremal) koos Fidel Castroga Kuubal. Pilt pärineb aastast 1976.
Pierre Trudeau (paremal) koos Fidel Castroga Kuubal. Pilt pärineb aastast 1976. Foto: Anonymous/AP/Scanpix

Trudeau sündis veidi rohkem kui üheksa kuud pärast oma vanemate abiellumist, aga neli aastat enne seda, kui Margaret esimest korda Kuubal käis ja Castroga kohtus.

Margaret oli 51-aastase Pierre Trudeauga abiellumise ajal vaid 22-aastane ja sai seetõttu tõsise kriitika osaliseks. Kuna tema tegemisi jälgiti hoolega, siis ekspertide sõnul oleks võimatu, et Margaret suutnuks märkamatult Kuubat külastada.

Kuuba meedia on Fidelito surma osas olnud väga avameelne ning kirjeldanud seda enesetapuna, millele eelnes pikk ja raske depressioon. Riigimeedia ega erakanalid pole kinnitanud hüvastijätukirja leidmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles