Saksa poliitik vajas Münchenis türklaste tõttu politsei abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cem Özdemir.
Cem Özdemir. Foto: Malte Ossowski/SVEN SIMON/imago/Scanpix

Saksamaa roheliste üks juhtfiguure Cem Özdemir võeti Müncheni julgeolekukonverentsil ajutiselt politsei kaitse alla. Selle põhjuseks oli temaga samas hotellis viibinud Türgi delegatsioon.

Binali Yildirim.
Binali Yildirim. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Welt am Sonntagi teatel põrkas Özdemir Türgi delegatsiooniga oma hotellis juhuslikult kokku. Selgus, et Özdemir ööbis peaminister Binali Yıldırımi juhitud Türgi delegatsiooniga samas hotellis. 

Ankara on Özdemiri suhtes väga negatiivselt meelestatud, sest poliitik on korduvalt sõna võtnud president Recep Tayyip Erdoğani vastu. «Nägin nende nägudest, et nad polnud minuga kohtumise üle õnnelikud,» ütles Özdemir Die Weltile. 

Väljaande sõnul olid türklased kohtumise järel politseinike juurde kaebama läinud ja väitnud, et hotellis on terrorist ehk Özdemir. Seejärel sai Türgi päritolu Saksamaa poliitik omale kolmest politseinikust koosneva julgestusmeeskonna. Özdemiri sõnul kinnitab see vahejuhtum Ankara režiimi iseloomu.

Özdemir on sageli Erdogani režiimi kritiseerinud ja öelnud, et praeguse presidendi juhtimisel pole võimalik Türgil Euroopa Liidu liikmeks saada. 

Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan. Foto: Kayhan Ozer/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles