Trump pahandas koolitulistamise tõttu FBIga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA president Donald Trump kritiseeris Föderaalset Juurdlusbürood (FBI) mitmete märkide kahe silma vahele jätmises Florida koolitulistaja suhtes.

«Väga kurb, et FBI ei näinud neid mitmeid signaale, mida Florida koolitulistaja välja saatis. See ei ole vastuvõetav,» kirjutas Trump Twitteris.

«Nad kulutavad liiga palju aega, üritades tõestada Venemaa kokkumängu Trumpi (valimis)kampaaniaga - kokkumängu ei olnud. Alustage põhitõdedest, et saaksime teie üle uhked olla,» lisas president.

Kolmapäeval avas teismeline noormees Nikolas Cruz tule ühes Florida osariigis keskkoolis Parklandi linnas. Tegemist oli 18. koolitulistamisega USA-s sel aastal.

FBI tunnistas eile, et ei tegutsenud, kui sai jaanuaris hoiatuse Florida koolitulistamises kahtlustatava Nikolas Cruzi kohta. FBI teatel ei antud jaanuaris vihjeliinile tehtud kaebust Cruzi kohta edasi.

Cruziga seotud inimene võttis 5. jaanuaril FBI vihjetelefoniga ühendust ja edastas info selle kohta, et 19-aastasel noorukil on relv ning ta käitub ebastabiilselt. Ühtlasi juhtis helistaja tähelepanu noormehe sotsiaalmeediapostituste häirivale sisule ja viitas võimalusele, et ta viib läbi koolitulistamise.

USA võimud uurisid Cruzi 2016. aastal, kui ta postitas sotsiaalmeediaplatvormile Snapchat video, kus ta lõikus oma käsi ja ähvardas tulirelva osta.

FBI uuris eelmisel aastal võimalikku Venemaa ja Trumpi valimiskampaania vahelist koostööd. Uurimise võttis FBI-i endise direktori James Comey vallandamise järel üle eriprokurör Robert Mueller. Samuti uurivad erinevad parlamendikomisjonid Venemaa võimalikku sekkumist USA presidendivalimistesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles