Porošenko annab Janukovõtši riigireetmisprotsessil tunnistusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko annab ekspresident Viktor Janukovõtši riigireetmisprotsessil tunnistusi, teatas RFERL.

«Kurjus peab saama karistuse. Sellepärast olen ma esimest korda Ukraina ajaloos otsustanud protsessil osaleda. On pretsedenditu, et president isiklikult osaleb, aga see protsess puudutab kõiki,» ütles Porošenko täna Kiievis.

Kiievi Oboloni piirkonnakohus palus Porošenko ja teised kõrged Ukraina ametnikud tunnistajateks kohtuprotsessile, mis sai alguse eelmise aasta mais.

Viktor Janukovõtš.
Viktor Janukovõtš. Foto: Dmitry Serebryakov/TASS/Scanpix

Janukovõtš lahkus 2014. aasta veebruaris ametist ja põgenes Venemaale. Samal ajal toimusid hiiglaslikud meeleavaldused tema otsuse tõttu eelistada Ukraina ja Euroopa Liidu suhetele hoopis Venemaa ja Ukraina kaubandussidemete parandamist.

Ukraina prokuröride sõnul sai 104 inimest surma ja 2500 vigastada, kui tema valitsus üritas Euroopa poolt meelt avaldanud inimesi vaigistada.

Prokurörid taotlevad ekspresidendile eluaegset vangistust. Teda süüdistatakse riigireetmises, Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse rikkumises ning Venemaa agressioonile kaasa aitamises.

Pärast ekspresidendi põgenemist okupeeris Venemaa Krimmi poolsaare ja Venemaa poolt toetatud separatistid tungisid Ida-Ukrainasse. Konfliktis on elu kaotanud üle 10300 inimese.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles