Mehhiko peamiste parteide presidendikandidaadid alustasid kampaaniat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko endine rahandusminister Jose Antonio Meade nõustus olema valitseva Institutsioonilise Revolutsioonipartei (PRI) presidendikandidaat ning pidas esimese ametliku kampaaniakõne.
Mehhiko endine rahandusminister Jose Antonio Meade nõustus olema valitseva Institutsioonilise Revolutsioonipartei (PRI) presidendikandidaat ning pidas esimese ametliku kampaaniakõne. Foto: AFP / Scanpix

Mehhiko peamiste parteide presidendikandidaadid alustasid pühapäeval ametlikult kampaaniat 1. juuli valimisteks.

Andres Manuel Lopez Obrador, Ricardo Anaya ja Jose Antonio Meade pidasid pealinnas Mexicos esimesed kampaaniaüritused, käsitledes selliseid võtmetähtsusega sisepoliitilisi teemasid nagu vägivald, korruptsioon ja majandus, samuti suhteid USA-ga.

Lopez Obrador esindab vasakpoolset erakonda Morena. Tegemist on tema kolmanda püüdega saada Mehhiko presidendiks.

Ta ütles kampaaniaüritusel, et kõiki inimõiguste rikkujaid karistatakse ning mingit piinamist enam ei lubata.

Lopez Obrador lubas sõbralikke ja koostöösuhteid Washingtoniga, kuid rõhutas, et kui USA peaks viima ellu plaani ehitada kahe riigi piirile müür, pöördub Mehhiko ÜRO-sse.

Konservatiivne Rahvuslik Aktsioonipartei (PAN) seadis koalitsioonis vasakpoolse Demokraatliku Revolutsiooniparteiga oma kandidaadiks Ricardo Anaya.

Jose Antonio Meade aga sai pühapäeval ametlikult valitseva Institutsioonilise Revolutsioonipartei (PRI) presidendikandidaadiks, kuigi ise sellesse erakonda ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles