Gruusia spiiker süüdistas Venemaad relvarahuleppe eiramises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bakradze
David Bakradze Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia parlamendi spiiker David Bakradze süüdistas esmaspäeval Venemaad augustis sõlmitud relvarahuleppe rikkumises ning rahvusvaheliste vaatlejate pääsu tõkestamises konfliktipiirkondadesse.


«Olukord jääb pingeliseks seni, kuni Venemaa jätkab relvarahuleppe ignoreerimist, ning seni, kuni Venemaa jätkab rahvusvaheliste vaatlejate takistamist, kellele tuleb anda õigus siseneda konfliktitsoonidesse,» ütles spiiker ajakirjanikele, vahendas Interfax.

«Olukorra leevendamiseks on hädavajalik, et Venemaa alustaks endale võetud kohustuste täitmist,» toonitas ta, lisades, et «Venemaa peab naasma 7. augusti 'status quo' juurde».

«Venemaa peab konfliktipiirkondadest kõik lisaks toodud relvaformeeringud välja viima. Venemaa peab laskma konfliktipiirkondadesse rahvusvahelised vaatlejad, kes edastavad objektiivset infot ning garanteerivad, et olukord ei teravneks. Venemaa peab samuti soodustama poliitilist dialoogi ning uue konfliktide lahendamise protsessi alustamist,» osutas Bakradze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles