Florida tulistaja võib surmanuhtluse vältimiseks end süüdi tunnistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolas Cruz.
Nikolas Cruz. Foto: facebook.com

Florida koolitulistamise korraldanud 19-aastane Nikolas Cruz võib surmanuhtluse vältimiseks end süüdi tunnistada, kirjutab Independent.

Süü tunnistamisega võib Cruzil õnnestuda surmanuhtlust vältida ning anda võimalus traumeeritud kogukonnal pikalevenivat kohtuprotsessi vältida ning eludega edasi liikuda, ütles tema esindaja Howard Finkelstein.

Tulistajale on esitatud süüdistus 17 inimese ettekavatsetud tapmises Marjory Stoneman Douglase keskkoolis Florida osariigis asuvas Parklandi linnas. Cruzi esindaja Finkelsteini sõnul on noormees valmis end süüdi tunnistama ja vastu võtma eluaegse vanglakaristuse ilma ennetähtaegse vabanemise võimaluseta.

Kuigi Cruz pole vastulauset veel esitanud, siis vahistamisdokumentidest selgub, et ta tunnistas end olevat inimene, kes sisenes kooli territooriumile AR-15 relvaga ja alustas koridorides ning kooli juures viibinud õpilaste tulistamist.

Finkelsteini sõnul on praegu küsimus noormehele määratavas karistuses. «Kas ta elab või sureb?» küsis Finkelstein.

Pärast Parklandi veresauna on üles kerkinud mitmeid häirivaid detaile tulistaja minevikust. Tegu on probleemse noorega, kelle eest oli korduvalt hoiatatud. Paraku ei võetud hoiatusi kuulda.

FBI tunnistas, et ei uurinud vihjet, mille kohaselt olid Cruzil relvad ja ka soov tappa. Väljaanne South Florida Sun Sentinel teatas, et võimud olid näinud Cruzi postitusi sotsiaalmeedias, kus ta end lõikus ning avaldas soovi relva ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles