Leiti Iraani reisilennuki vrakk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraani meedia teatel leiti täna üles Aseman Airlinesi lennuki vrakk, mis eile Zagrosi mägedes alla kukkus. 

Kardetakse, et kõik pardal viibinud inimesed hukkusid eilses õnnetuses. Eile õhtul olid päästjad sunnitud otsingud karmi lumesaju ning tugeva tuule tõttu katkestama.

ATR 72-500 reisilennuk lendas Teheranist riigi edelaosas asuvasse Yasujisse. Lend EP3704 tõusis Teheranist õhku eile varahommikul ja kukkus umbes tund aega hiljem Semiromi linna lähistel alla. Õnnetus juhtus sihtpunktist umbes 22 kilomeetri kaugusel.

ATR 72-500. Pildil olev UTairi lennuk pole Iraani õnnetusega seotud.
ATR 72-500. Pildil olev UTairi lennuk pole Iraani õnnetusega seotud. Foto: Darius Mataitis/SCANPIX BALTICS

Tegu oli küllaltki vana lennukiga, Iraani lennundusameti teatel oli õhusõiduk ehitatud 1993. aastal. Otsingu- ja päästemeeskonnad saadeti lennukit otsima, aga õhtul tuli otsingud peatada.

«Tugeneva tuule, lume, vihma ja pimedusega pole võimalik päästemeeskondadel kõrgele tõusta ja otsingud lükati homsele päevale,» teatas meediakanal IRIB eile õhtul. Lisati, et viis helikopterit on valmis koidikul otsinguid jätkama.

Lennuki pardal viibis 60 reisijat, kaks turvatöötajat, kaks pardateenindajat ning piloot ja tema abi.

Aseman Airlines teatas algselt kõigi lennukis viibinute hukkumisest, aga ütles hiljem: «Piirkonna eritingimuste tõttu pole meil siiani õnnetuspaigale ligipääsu ja seetõttu ei saa me täpselt ja kindlalt kõigi reisijate surma kinnitada.»

Reisijate lähedased kogunesid Teherani Mehrabadi lennujaama lähistel asuva mošee juurde informatsiooni ootama, teatas AFP. Iraani president Hassan Rouhani avaldas lähedastele kaastunnet.

Iraanis on viimastel aastatel toimunud mitu lennuõnnetust. Põhjusena nähakse vananevaid lennukeid. Riigil on olnud tuumaprogrammi eest määratud rahvusvaheliste sanktsioonide tõttu probleeme varuosade hankimisega. 2015. aastal vabaneti suurest osast sanktsioonidest.

Aseman Airlines allkirjastas eelmisel aastal lepingu lennukitootjaga Boeing, millega omandatakse 30 uut Boeing 737 lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles