Venemaa loob iseseisva tegutsemisvõimega väegruppe (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõdurid Rostovi lähedal.
Venemaa sõdurid Rostovi lähedal. Foto: Valery Matytsin/TASS/Scanpix

Venemaa loob NATO suurendatud kohalolekule vastates riigipiiri katteks iseseisva tegutsemisvõimega väegruppe, ütles riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Šamanov täna.

«Igal strateegilisel suunal on üldväes moodustatud väeliigiülesed väegrupid. See on otsene vastus väljakutsetele ja ohtudele, mis seonduvad NATO suunaga oma sõjalise

Vladimir Šamanov.
Vladimir Šamanov. Foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix

kohaloleku suurendamisele,» ütles Šamanov sõjaväeatašeedele korraldatud teabetunnis.

«Arvame, et neid (lääneriikide) jõude ja vahendeid saab kasutada meie riigi ründamiseks, seepärast loome riigipiiri katteks väegruppe,» sõnas Vene õhudessantvägede endine ülem.

Šamanovi sõnutsi on maaväes loodud üldvägede armee juhatus, 18 ühendust ja väeosa, õhujõudude koosseisus moodustatud eriotstarbeline sõjaväetranspordidiviis; laevastikus armeekorpuse juhatus; õhudessantväes moodustatud üksik-ründedessant- ja remondipataljonid.

«Endiselt pööratakse suurt tähelepanu Arktika grupeeringu täiustamisele. Arktika üksustel vahetatakse välja relvastust,» sõnas riigiduuma kaitsekomisjoni esimees.

Venemaa sõdurid Kaliningradi oblastis.
Venemaa sõdurid Kaliningradi oblastis. Foto: Vitaly Nevar/TASS/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles