Brexiti-vastased loovad uue erakonna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Coghlan.
Chris Coghlan. Foto: https://renewbritain.org/

Suubritannias luuakse täna ametlikult uus tsentristlik erakond, kes nimetab oma eesmärgiks Brexiti tühistamise.

«Meie eesmärk on Brexiti tühistamine ning meie mõjuka positsiooni taastamine Euroopas, mis võimaldaks keskenduda sellele, mis on Ühendkuningriigis tegelikult oluline,» teatas uus erakond Renew oma võrgulehel.

Loodava partei teatel on neil juba üle 300 kandidaadi, kes on valmis osalema üldvalimistel. Partei seab eesmärgiks värvata kokku vähemalt 650 kandidaati, et seada nad üles kõigis riigi valimisringkondades.

Partei asutas enne eelmise aasta üldvalimisi endine rahandustegelane Chris Coghlan, kes kandideeris Brexiti-vastasel platvormil ja sai oma ringkonnas Londoni lõunaosas Batterseas 1234 häälega neljanda tulemuse.

Uued üldvalimised peaksid toimuma alles 2022. aastal, kuid paljude vaatlejate hinnangul võidakse need peaminister Theresa May ebakindla juhipositsiooni ja konservatiivide sisetülide tõttu korraldada palju varem.

Viimastel nädalatel on Suurbritannias käivitatud mitu kampaaniat kordusreferendumi korraldamiseks Euroopa Liidu liikmesuse üle ning parlamendisaadikute survestamiseks hääletada Suurbritannia lahkumislepingu vastu.

Briti rahvas otsustas 2016. aasta juunis korraldatud referendumil EList lahkuda ning Brexit peaks jõustuma 29. märtsil 2019. Briti lahkumiskõnelustel EList on jõutud esialgse kokkuleppeni lahkumistingimustes ning käivad läbirääkimised lahkumisele järgneva üleminekuperioodi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles