Ukraina annab Venemaa Haagi sõjakuritegude kohtusse (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise kriminaalkohtu hoone Haagis, Hollandis.
Rahvusvahelise kriminaalkohtu hoone Haagis, Hollandis. Foto: Mike Corder/AP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko andis ülesande koguda Haagi rahvusvahelisse kohtusse esitamiseks kokku Venemaa sõjakuritegusid puudutavad dokumendid, teatas täna välisminister Pavlo Klimkin.

Ukraina riigipea pressiteenistuse teatel rõhutas Klimkin kohtumisel Porošenkoga, et  memorandumid rassidiskrimineerimise ja terrorismi rahastamise kohta valmivad juuniks.

«See, mida me teeme, on kompleksne juriidiline katse võtta Venemaa vahele kogu õiguslikul rindel. Ja peaasi on, et Venemaa ei saa õiguste rikkumise eest mitte üksi karistada, vaid ka maksab selle eest,» ütles Ukraina välisminister.

President täpsustas, et jutt ei ole üksi mereõigusest, rassilise diskrimineerimise likvideerimisest, terrorismi rahastamise eest vastutamisest, vaid ta andis korralduse valmistada ette dokumendid sõjakuritegude kohta.

Vastavaid materjale kogutakse rahvusvahelisse kohtusse esitamiseks juba praegu.

Klimkin kinnitas, et töö selle nimel käib järjekindlalt, Ukrainal on tugev meeskond, kes riiki rahvusvahelises kohtus esindab.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles