Mueller võtab ette Trumpi väimehe ärid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Kushner.
Jared Kushner. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

USA telekanali CNN andmetel huvitub USA eriprokurör Robert Mueller nüüd president Donald Trumpi väimehe Jared Kushneri ettevõtte rahastamise taustadest.

Telekanali andmetel on Mueller huvitatud Kushneri pürgimustest leida ettevõttele välismaiseid rahastajaid ajal, mil Ühendriikides vahetus president.

Muelleri uurimisrühma liikmed on varem Kushnerilt juba uurinud näiteks seda, milliseid kõnelusi pidas ta 666 Fifth Avenue hoonehanke rahastamiseks. Hoones asub hulgaliselt Kushneri ettevõtte ärisid. Esialgu pole teada miks Mueller asja vastu huvi tunneb.

Telekanali allikate andmetel on Muelleri meeskond huvitatud muu hulgas Kushneri kõnelustest Hiina ja Katari rahastajatega.

USA vandekohus esitas reedel eriprokurör Robert  Muelleri juurdluse raames 13 venelasele süüdistuse sekkumises USA presidendivalimistesse. Muelleri sõnul esinesid süüdistatavad ameeriklastena ja haldasid sotsiaalmeediakontosid, kus keskendusid USA rahvast lõhestavatele poliitilistele ja sotsiaalküsimustele. Valeuudiseid levitati muu hulgas Facebookis, Twitteris, Youtube’is ja Instagramis.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles laupäeval, et kuni USA ei esita tõendeid toetamaks oma süüdistusi Moskva sekkumisest USA 2016. aasta presidendivalimistesse, on see kõik sisutühi vatramine. Lisaks rõhutas ta, et USA ametnikud, kaasa arvatud asepresident Mike Pence, on varem eitanud, et ükski riik mõjutas valimiste tulemust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles