Briti kohus saatis poisse pilastanud treeneri 30 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Elizabeth Cook sketš Barry Bennellist Liverpooli kohtusaalis.
Kunstnik Elizabeth Cook sketš Barry Bennellist Liverpooli kohtusaalis. Foto: Elizabeth Cook/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti kohus määras eile endisele jalgpallitreenerile Barry Bennellile 30-aastase vanglakaristuse 12 poisi ahistamise eest, keda ta aastatel 1979-1991 treenis.

Bennell (64), kes on juhendanud teiste klubide seas ka Manchester Cityt, mõisteti läinud nädalal süüdi kümnetes lastevastastes seksuaalkuritegudes, teiste seas kõlblusevastases kallaletungis, poisipilastuses ja selle katses.

Politsei sõnul on alates juhtumi algusest ekstreenerit avalikult süüdistanud inimeste arv kümnete võrra kasvanud ning potentsiaalseid ohvreid võib olla üle 100.

«Te olete saatana kehastus. Te röövisite oma perverssuste rahuldamiseks neilt lapsepõlve ja süütuse,» ütles kohtunik Clement Goldstone Liverpoolis karistust ette lugedes. «Teie käitumine nende poiste eest hoolitsemisel ja nende võrgutamisel ning seejärel nende kallal, mõnel juhul kõige alandavama ja sobimatuma ahistamise toimepanemisel, oli puhas kurjus.»

Bennell on tänaseks juba ära kandnud kolm ühtekokku 15-aastast vanglakaristust sarnaste kuritegude eest 16 ohvri vastu.

Ekstreener jõllitas karistuse teatavakstegemise ajal põrandat ja noogutas nõustumise märgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles