Leedu peaminister tahab kooseluseadust (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentinipäeval Vilniuse kesklinnas toimunud meeleavaldusel imiteeriti abielutseremooniat, paari panijaks robot (vasakul).
Valentinipäeval Vilniuse kesklinnas toimunud meeleavaldusel imiteeriti abielutseremooniat, paari panijaks robot (vasakul). Foto: www.15min.lt

Leedu peaminister Saulius Skvernelis teatas möödunud nädala valentinipäeval Vilniuses toimunud LGBT meeleavaldusel, et Leedu parlament peaks peaks vastu võtma seaduse, mis reguleeriks samasooliste partnerite kooselu.

Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis. Foto: Valdas Kopūstas/Scanpix

«Leedu peaminister kinnitas, et näeb vajadust LGBT inimeste kooselu mingil viisil reguleerida,» ütles Leedu liberaalide noorteorganisatsiooni esimees Mykolas Knyza.

«Me usume, et Leedu on valmis valima tolerantsem ja läänelikum tee,» sõnas Knysas.

«See on kindlasti samm edasi, sest siiani on valitsus keeldusnud LGBT kogukonna probeeme isegi arutamast, ja kõik selle suunalised algatused maeti juba eos maha,» lisas ta.

Leedu liberaalsemad poliitikud on teinud korduvalt ettepanekuid samassooliste paaride tsiivpartnerlus riiklikult legaliseerida, kuid siiani pole seimi töökorda jõudnud.

Valentinipäeval toimunud LGBT meeleavalduse üks korraldajatest Artūras Rudomanskis ütles uudisteportaalile 15min.lt, et Leedu on viimaseid Euroopa Liidu liikmesriike, kus samasooliste paaride suhted on siiani reguleerimata.

Möödunud aasta oktoobris korraldatud arvamusküsitluse järgi pooldab samasooliste paaride tsiivipartnerlust Leedus 11 protsenti, geiabielu 9 protsenti vastanutest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles