Läti korruptsioonitõrjebüroo peatas keskpanga juhi volitused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Panga president Ilmārs Rimšēvičs eilsel pressikonverentsil.
Läti Panga president Ilmārs Rimšēvičs eilsel pressikonverentsil. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) peatas teisipäeval keskpanga presidendi Ilmārs Rimšēvičsi volitused pärast seda, kui ta oli keeldunud tagasi astumast seoses kahtlustustega 100 000 euro suuruse pistise võtmises.

KNAB-i pidas keskpanga juhi kinni laupäeva õhtul ja teatas esmaspäeval, et Rimšēvičsit kahtlustatakse 100 000-eurose altkäemaksu nõudmises ja vastuvõtmises.

«Läti Panga ametnikul on keelatud tegeleda Läti Pangas otsustusprotsessiga seotud tegevustega ning täita kontrolli- ja järelevalvefunktsiooni, sealhulgas pangajuhi ametikohuseid,» ütles KNAB-i pressiesindaja Laura Dūša teisipäeval BNS-ile.

Ta lisas, et keskpanga presidendil, kes lasti esmaspäeval 100 000 euro suuruse kautsjoni vastu vabadusse, on keelatud riigist lahkuda.

Rimšēvičs teatas teisipäeval korraldatud pressikonverentsil, et ei kavatse järgida Läti poliitikute ja peaminister Māris Kučinskise üleskutset tagasi astuda.

Rimšēvičs kuulub Läti keskpanga juhina ka Euroopa Keskpanga (EKP) 19-liikmelisse nõukogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles