Soome eraldab Saheli ühisväele pea miljon eurot (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõdur.
Mali sõdur. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Soome toetab terrorismitõrjeks loodud Saheli viisiku ühisväge 900 000 euroga, teatas Soome välisministeerium täna.

Raha eraldatakse Euroopa Liidu kaudu ja kulutatakse tehnikale ja teenustele. Soome raha ei tohi kasutada relvade või muu tapva tehnika ostmiseks, ütles ministeerium.

Viisikusse kuuluvad Burkina Faso, Tšaad, Mali, Mauritaania ja Niger. Viie riigi ühisvägi loodi novembris ja sellesse loodetakse koondada 2018. aasta keskpaigaks 5000 sõdurit, kes hakkavad patrullima konfliktikolletes ja kohalike võimude kontrolli alt väljunud aladel.

Euroopa Liit otsustas algatust toetada ja lõi selleks eraldi tugimehhanismi. «On positiivne, et piirkonna riigid võtavad vastutuse oma turvalisuse eest. See vähendab piirkondlike probleemide mõjusid ka Euroopas,» ütles välisminister Timo Soini.

Brüsselis toimub 23. veebruaril kõrgetasemeline konverents, milles arutatakse Saheli poliitilist, julgeoleku- ja arenguolukorda. Soomet esindab kohtumisel Juha Sipilä.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles