Läti ja Suurbritannia politsei said kätte orjakaubitsejad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politseinikud.
Läti politseinikud. Foto: ILMARS ZNOTINS/afp/Scanpix

Läti ja Briti politsei pidasid eile inimsmugeldamise vastases operatsioonis kinni viis inimest, keda kahtlustatakse orjapidamises.

Läti politsei pidas koostöös Briti politseiga Riia piirkonnas kinni neli Läti kodanikku, kes värbasid Ühendkuningriiki inimesi niinimetatud kaasaja orjadeks. Ühendkuningriigis peeti kinni veel üks kahtlusalune, ütles Läti politsei pressiesindaja Simona Grāvīte.

Lisaks otsisid mõlema riigi politseinikud Riia piirkonnas läbi viis elamut ning arestisid muu hulgas kolm mootorsõidukit. Kohus peab nüüd otsustama, kas eile kinni peetud lätlased antakse välja Ühendkuningriigile.

Kinnipidamised toimusid uurimise raames, mis algatati 2017. aastal ja mis keskendus inimkaubandusele Läti ja Ühendkuningriigi vahel.

Varem on teatatud, et uurimise raames peeti 2017. aasta 12. septembril Ühendkuningriigis kinni kuus lätlast ning leiti 10 inimest, kes töötasid peaaegu olematu palga eest. Lisaks kahtlustab politsei, et inimkaubitsejad ei lubanud leitud inimestel kasutada oma pangakontot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles