Trumpi lahendus koolitulistamisele: relvastame õpetajad (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Pärast mitmete emotsionaalsete lugude ja palvete kuulamist Valges Majas, käis Ühendriikide president Donald Trump välja mõtte, et relvade keelamise asemel tuleks hoopis õpetajatele ja teistele koolitöötajatele relvad anda, vahendab CNN.

«Kui oleksid õpetajad, kes teaksid, kuidas relva kasutada, võiksid nad rünnakule kiiresti lõpu teha,» ütles Trump. Ta märkis, et koolid võiksid kuni 20 protsenti oma õpetajatest relvastada, et võimalikke maniakke peatada.

«Need oleksid muidugi inimesed, kes oskaksid relva väga hästi käsitseda. Nad kannaksid seda varjatult kaasas. Nad läbiksid eritreeningu ja ei oleks enam relvavaba tsooni,» lisas Trump. «Sellest saaks relvavaba tsoon maniakkidele, sest nad on kõik argpüksid. Relvavaba tsoon tähendab, et kõik saavad minna ja rünnata, sest nad teavad, et neid ei oota ees kuulid.»

Trumpi idee leidis publiku seas suure hulga toetajaid. 

«Ma pole siin, et debatti pidada, aga ma kaotasin oma õe,» ütles Floridas aset leidnud koolitulistamises hukkunud Meadow Pollacki vend Hunter Pollack. «Nagu president ütles, kui oleks 20 protsenti pensionil politseinikke või õpetajaid, kes võiksid relva kanda, lõppenuks too olukord hoopis teisiti.»

«Me vajame rohkem julgeolekut, rohkem relvi koolidesse ja taustakontrolle,» lisas ta.

Samas ütles 2012. aastal aset leidnud koolitulistamises kuueaastase poja kaotanud Nicole Hockley, et eelistaks kui õpetajad oleksid relvastatud viisidega, kuidas koolitulistamisi ennetada. «Peaksime rääkima ennetamisest,» ütles ta. «On nii palju, mis me ära saame teha, enne kui sellesse punkti jõuame.»

Trump, kes valiti presidendiks USA Riikliku Relvaassotsiatsiooni ülevoolava toetusega, lubas, et Valge Maja asub uurima võimalusi, kuidas piirata relvade müüki vaimselt häiritud inimestele. Lisaks lubas ta tõsiselt kaaluda relva ostmiseks kehtestatud minimaalset vanust 18 eluaastalt 21 eluaastale.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles