Vene admiral: raketikompleksid S-400 jõuavad Balti laevastikku tänavu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjerakettide süsteem S-400.
Õhutõrjerakettide süsteem S-400. Foto: Vitaliy Ankov/Scanpix

Vene Balti laevastikku ilmuvad tänavu õhutõrje raketikompleksid S-400, ütles laevastiku ülem Aleksandr Nossatov neljapäeval.

«Jätkub ka Balti laevastiku ainelise osa uuendamine - sellesse tulevad uue projekti järgi valminud väikesed raketilaevad, kompleksid S-400 ja moderniseeritud lennukid Su-30SM ja helikopterid Ka-27M,» ütles Nossatov laevastiku pressikeskuses.

Laevastikuülem ütles samuti, et Balti laevastikul on juba kavandatud laevastikevahelised retked Atlandi ookeani, Arktikasse, Vahemere idaossa, India ja Vaiksesse ookeani.

«Märgiliseks ürituseks saab Hmeljovka polügoonil 2018. aasta suvel korraldatav rahvusvaheline konkurss «Meredessant-2018»," ütles Nossatov isamaa kaitsja päeva pidukoosolekul.

Vene kaugmaa õhutõrje raketikompleksid С-400 töötas välja ja neid toodab ettevõte Almaz-Antei ja need on mõeldud igat tüüpi kaasaegsete õhu ja kosmose ründevahendite tõrjumiseks. Süsteem suudab hävitada lendavaid sihtmärke kuni 400 km kauguselt ja 60 km kauguselt ballistilisi sihtmärke, mis lendavad mõne meetri kuni mõnekümne kilomeetri kõrgusel kiirusega kuni 4,8 km/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles