Rinkēvičs keelas Magnitski juhtumiga seoses 49 inimesel Lätti siseneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvijas un Baltkrievijas valstu robeža.
Latvijas un Baltkrievijas valstu robeža. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs keelas nn Magnitski juhtumiga seoses 49 isikul Lätti sisenemise.

«Vastavalt seimi otsusele ja toetudes immigratsiooniseadusele olen keelanud 49 isikul Läti territooriumile sisenemise, saates signaali, et õigusriik ja inimõigused on tähtsad,» säutsus Rinkēvičs Twitteris.

Seim kutsus 8. veebruaril valitsust kehtestama sanktsioonid Vene ametnikele, kes on seotud Vene juristi Sergei Magnitski surma põhjustamisega. Seim mõistis oma otsuses hukka Venemaa, kes ei ole Magnitski surma asjaolusid piisavalt uurinud, samuti rõhutas, et Läti on järjekindlalt inimõiguste rikkumise, rahakelmuste ja korruptsiooni vastu.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs. Foto: Ieva Leiniša/LETA/Scanpix

Magnitski paljastas Vene siseministeeriumi kõrgete ametnike miljarditesse rubladesse ehk väidetavalt kuni 230 miljoni dollarini küündinud maksupettuse. Seepeale esitati 2008. aastal hoopis talle süüdistus maksupettuses ja võeti vahi alla. Magnitski suri 2009. aastal Moskva Butõrka eeluurimisvanglas ravi saamata 37 aasta vanuses pankreatiiti, väidetavalt oli teda enne ka pekstud ja piinatud.

Niinimetatud Magnitski seadused on vastu võetud USAs, Ühendkuningriigis, Kanadas, Leedus ja Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles