Seksiskandaali sattunud Austraalia asepeaminister lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce.
Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Skandaali sattunud Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce teatas, et lahkub ametist.

Joyce, kelle Rahvuspartei kuulub koos peaminister Malcolm Turnbulli liberaalidega valitsuskoalitsiooni, ütles, et astub esmaspäeval ametlikult ametist tagasi.

«Ma ütlen esmaspäeva hommikul partei kohtumisel, et ma astun tagasi Rahvuspartei liidri ja Austraalia asejuhi ametist,» ütles Joyce tänasel pressikonverentsil.

50-aastane Joyce on sattunud tugeva surve alla armuafääri tõttu 33-aastase assistendiga, kes ootab tema last, ning seoses kahtlustustega, et ta on rikkunud ministritele kehtivaid reegleid.

Joyce´i tegu on olnud Austraalia meedias ja parlamendis peateema juba paar nädalat.

Peaminister Turnbull teatas eelmisel nädalal muudatusest ministrite käitumiskoodeksis, keelates ametlikult ära seksi ministri ja tema alluvate vahel.

Joyce on tunnistanud armuafääri endise assistendi Vikki Campioniga, kelle pärast ta jättis maha oma naise, kellega tal on neli tütart. Asepeaminister esitas oma perele avaliku vabanduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles