Video: Venemaa Argentina saatkonnast leiti 400 kilo kokaiini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Argentina saatkonnast leitud kokaiinilast.
Venemaa Argentina saatkonnast leitud kokaiinilast. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Argentina politsei leidis Venemaa Buenos Airese saatkonnast ligi 400 kilogrammi kokaiini ja võttis kahe riigi ühisoperatsiooni tulemusena kinni mitu narkojõugu liiget, teatas Argentina julgeolekuminister Patricia Bullrich.

Bullrich ütles pressikonverentsil, et saatkonna kõrvalhoonest leitud uimastite hind tänavakaubanduses oleks olnud umbes 50 miljonit dollarit. «Uimastikurjategijate jõuk püüdis kasutada Vene saatkonna diplomaatilist kulleriteenistust, et toimetada uimastid Euroopasse,» ütles ta.

Vene ja Argentina politsei otsustasid korraldada ühisoperatsiooni pärast seda, kui Vene suursaadik teavitas neid uimastitest 2016. aasta detsembris.

«Kokaiin asendati jahuga ning jälgimisseadmed seati üles, et jälgida 16 uimastipaki toimetamist,» ütles Bullrich. Operatsioon viis viie kahtlusaluse kinnivõtmiseni, neist kaks Argentinas ja kolm Venemaal.

Venemaa Argentina saatkonnast leitud kokaiinilast. 
Venemaa Argentina saatkonnast leitud kokaiinilast. Foto: HANDOUT/REUTERS

Uimastid olid väga kõrge puhtusastmega ning ilmselt mõeldud Venemaa ja ka Saksamaa jaoks, kus elab peamine kahtlusalune. «Usume, et Saksa politsei võtab selle tagaotsitava kinni,» sõnas minister.

Bullrichi sõnul tulid Vene eriteenistuse agendid kolm korda Argentinasse, et aidata kaasa juurdlusele, mis kestis rohkem kui aasta.

Üks kahest Argentinas kinni võetud isikust oli naturalisatsiooni korras Argentina kodanikuks saanud venelane, kes töötas Buenos Airese politseis.

Uurijad usuvad, et kokaiin oli ilmselt pärit Colombiast või Peruust.

Venemaa Argentina saatkonnast leitud kokaiinilast. 
Venemaa Argentina saatkonnast leitud kokaiinilast. Foto: HANDOUT/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles