USA seadus trahviks allapuusapükste kandjaid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allapuusapüksid.
Allapuusapüksid. Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

Ühendriikides Lõuna-Carolinas koostati seaduseelnõu, millega soovitakse trahvida ja määrata ühiskondlikult kasulikku tööd neile, kes jäävad vahele pükstega, mis ripuvad allapoole nende puusi.

Eelnõu muudaks ebaseaduslikuks enam kui kaheksa sentimeetrit alla puusajoont jäävate pükste kandmist avalikes ruumides, mis omakorda paljastaksid inimese keha või aluspesu.

Kuigi rikkumine ei oleks kriminaalne, peaksid süüdlased maksma trahvi: 25 dollarit esimese, korral, 50 dollarit teise ja 75 dollarit kolmanda vahelejäämise puhul. Kolmekordsetel seadusrikkujatel oleks võimalik trahvi asemel valida ka kuus tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.  

Seaduseelnõu kallal töötanud Wendell Gilliardi hinnangul on allapuusapükste olukord iga aastaga aina hullemaks muutumas. «Nad kannavad oma pükse põlvede ümber,» ütles ta. «Kui mõni naine seda teeks, võiks neid ebasündsas paljastamises süüdistada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles