Trump jätkab turvatöötaja laimamist: ta ei armastanud lapsi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool, kus tule avanud endine õpilane tappis 17 inimest.
Kool, kus tule avanud endine õpilane tappis 17 inimest. Foto: Mike Stocker/AP/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump jätkas Parklandi koolitulistamise ajal hoone ees seisnud turvatöötaja Scot Petersoni kritiseerimist ja teatas, et mees ei armastanud lapsi, vahendab CNN.

Trumpi kommentaarid on seotud tema püüdlustega relvastada osa haridustöötajatest, kaasa arvatud õpetajad, et vältida koolitulistamisi. Trump ütles, et koolide juures valvavad turvatöötajad ei hooli õpilastest samamoodi, kui õpetajad.

«Vajame rünnakuvõimekust ja teeme selle nimel midagi ära,» üles Trump.

Läinud nädalal nõudis Floridas Parklandis aset leidnud koolitulistamine 17 inimese elu. Sel nädalal teatasid ametivõimud, et relvastatud turvatöötaja, kes kooli juures valvas, ootas hoone ees. Kooli sisse ta ei läinudki.

Pensioniealine Peterson lahkus pärast juhtumit ametist ja tema suhtes algatati juurdlus.

Hukkunute mälestamine kooli juures. 
Hukkunute mälestamine kooli juures. Foto: TNS/Sun Sentinel/TNS/Sipa USA

Trump on juhtunust kinni haaranud ja jätkab igal võimalusel Petersoni nimelist laimamist ning üritab seeläbi igal võimalusel tõestada, et koolitöötajatele tuleb relvad anda. Eile teatas Trump ajakirjanikele, et Peterson on argpüks ja ei täitnud oma kohustusi.

Petersoni lugu aga õõnestab presidendi arvamust, et relvaga töötaja oleks võinud mitmeid inimelusid nõudnud tulistamise ära hoida.

19-aastan Nikolas Cruz.
19-aastan Nikolas Cruz. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/ZUMAPRESS.com / MEGA

Trump tegi eilsel pressikonverentsil Valges Majas mitmeid pakkumisi, kuid ei maininud enam vanusepiirangu tõstmist relva ostuks. USA Riiklik Relvaassotsiatsioon, kes on Trumpi üks kindlameelsemaid toetajaid, on igasuguste muudatuste vastu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles