Talibani rünnakus Afganistani baasile sai surma 18 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iirabi lahkumas Kabulis aset leidnud plahvatuse sündmuspaigast.
iirabi lahkumas Kabulis aset leidnud plahvatuse sündmuspaigast. Foto: Rahmat Alizadah/imago/Xinhua/Scanpix

Talibani võitlejad tungisid ööl vastu tänast Afganistani lääneosas Farah' provintsis sõjaväebaasi ja tapsid vähemalt 18 sõdurit.

«Eile öösel ründas suur rühm mässulisi Farah' Bala Buluki piirkonnas sõjaväebaasi. Kahjuks kaotasime 18 sõdurit, kaks sõdurit sai haavata. Saatsime piirkonda lisajõude,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Daulat Wazir.

Taliban võttis rünnaku eest vastutuse.

Lisaks lasi ründaja lasi end õhku hommikuse tipptunni ajal pealinna Kabuli diplomaatilise kvartali lähedal, vähemalt üks inimene sai surma ja kuus viga. «Täna hommikul õhkis enesetapupommar Kabuli Shash Daraki piirkonnas oma lõhkekeha, tappes ühe ja vigastades kuut inimest,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja.

Julgeolekuallikate sõnul tehti rünnak Afganistani luureagntuurile Riiklikule Julgeolekudirektoraadile (NDS) kuuluva maa-ala lähedal. See omakorda asub NATO Kabuli peakorteri ja USA saatkonna lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles