USA ettevõtted taanduvad koostööst relvakandjate ühinguga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NRA-vastane meeleavaldus
NRA-vastane meeleavaldus Foto: CQ-Roll Call/Tom Williams/Sipa U/Scanpix

USA ettevõtted on hakanud pärast Florida koolitulistamst vaatama üle koostööd rahvusliku relvakandjate ühinguga (NRA) ja sidemeid relvatööstusega.

Mitu firmat on lõpetanud soodusprogrammid NRA-le, sest too taunis 17 inimelu nõudnud Florida tulistamise väidetavat politiseerimist ja süüdistab Demokraatliku Partei relvakontrolli pooldajaid põhiseaduses sätestatud relvakandmisõiguse õõnestamises.

Samm on vastuseks Twitteri üleskutsele #BoycottNRA, milles kutsutakse boikoteerima ettevõtteid, kes teevad NRA-le allahindlust.

Koostöökokkulepetest NRAga on lahti öelnud autorendifirmad Enterprise Holdings, Hertz ja Avis, First National Bank of Omaha, küberturvafirma Symantec, hotelliketid Best Western ja Wyndham Hotels ning kindlustuskompanii Insurer Chubb, kirjutasid ajalehed Washington Post ja Guardian.

«Me teatasime NRA-le, et lõpetame Hertzi autorendi soodusprogrammi NRA-le,» ütles firma eile Twitteris.

Nikolas Cruz.
Nikolas Cruz. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Endine õpilane, 19-aastane Nikolas Cruz, tappis 14. veebruaril Floridas Parklandi linnas Marjory Stoneman Douglase keskkoolis 17 inimest.

Varasematele ohvriterohketele tulistamistele ei ole ettevõtted nii kiiresti ja otsustavalt reageerinud, ütles politoloog Bob Spitzer ning tõi näiteks 2012. aastal 26 inimese elu nõudnud Sandy Hooki koolitulistamise ja sügisese Las Vegase tulistamise, milles hukkus 58 inimest.

Spitzeri sõnul on see eelkõige reaktsioon Florida tulistamisele järgnenud õpilaste väljaastumistele ning ei ole veel selge, kuivõrd see üldist relvadebatti mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles