Tuneesias peeti kinni kahtlast Vene sõjavarustust vedanud laev (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev. Pilt on illustratiivne
Kaubalaev. Pilt on illustratiivne Foto: Küllike Rooväli

Tuneesia võimud pidasid kinni kaubalaeva, mis vedas kahtlasele adressaadile mõeldud Vene relvastust.

Raadiojaama Ehho Moskvõ veebilehe teatel oli Panama lipu all sõitev kaubalaev Ural sunnitud tehnilise rikke tõttu randuma Tuneesias. Kohalikud võimud leidsid laeva pardalt 24 registreerimata konteinerit. Neis olid soomukid, elektrigeneraatorid, buldooserid, vormirõivastus ning sidevahendid.

Merendusportaal Morskoi Bjulleten kirjutab, et kaubalaev sattus kahtluse alla oma kummalise marsruudi tõttu. Alus oli väljunud Novorossiiski sadamast ning pidi suunduma justkui Kameruni, kuid selle teekond oli ebaloogiline: laev tegi mitme päeva jooksul oma teekonnal haake, seejärel aga randus Sfaxis. Selle tulemusena Ural ei läbinudki Gibraltari väina, millest sõidavad läbi kõik laevad, mis tahavad jõuda Kameruni.

Praegu püüavad Tuneesia võimud välja selgitada, kellele sõjavarustus oli mõeldud ning kontrollivad laeva meeskonna võimalikku seotust terroristidega. Tuneesias resideeruvate Vene diplomaatide väitel olevat ühele Türgi firmale kuuluv kaubalaev vedanud sõjavarustust Kesk-Aafrika Vabariigi võimudele. Diplomaatide sõnul polevat kaubalaeva meeskonnas Vene kodanikke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles