Merkeli häälekas kriitik tõuseb Saksamaal ministriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel rääkimas Jens Spahniga.
Angela Merkel rääkimas Jens Spahniga. Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS/Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel otsustas määrata tervishoiuministri kandidaadiks enda hääleka kriitiku Jens Spahni, et vaigistada Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) paremtiiva rahulolematuid liikmeid, teatas kohalik meedia.

Oodatakse, et Merkel nimetab 37-aastase Spahni tervishoiuministri kandidaadiks täna, kirjutasid päevalehed Bild ja Süddeutsche Zeitung ning uudisteagentuur dpa.

Merkel pälvis kriitikat enda juhitud CDU paremtiivalt pärast septembris toimunud parlamendivalimisi, mille järel kaotas erakond saadikukohti ning pidas Sotsiaaldemokraatliku Parteiga maha keerulised koalitsioonikõnelused.

Spahn on kriitikute esirinnas ning sarjab Merkeli tsentristlikku poliitikat, eriti immigratsiooni vallas. Tema soovib näha konservatiivsemat CDU-d ajal, mil riigis teeb suur tõusu parempopulistlik Alternatiiv Saksamaale (AfD).

Spahni kandidaadiks nimetamine võib aidata maandada pingeid homme toimuva CDU kongressi eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles