Inglismaal jäeti külma tõttu tigude võiduajamine ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlejad valmistumas tigude võidujooksu maailmameistrivõistlusteks Norfolkis.
Võistlejad valmistumas tigude võidujooksu maailmameistrivõistlusteks Norfolkis. Foto: Ella Pickover/PA Wire/Press Association Images/SCANPIX

Inglismaal asuv pubi oli sunnitud liiga külma ilma tõttu ära jätma nädalavahetuseks planeeritud heategevusliku tigude võiduajamise.

Võiduajamine pidi toimuma eile, aga külm ilm oleks võimalikud osalejad sedavõrd aeglaseks muutnud, et võistlus otsustati ära jätta. «Külmalaine põhjustas võistlevatel tigudel terviseprobleemi, seda kutsutakse talveuneks,» kirjutas Dartmoor Union Inn pubi oma Facebooki lehel.

Üle terve Euroopa on praegusel ajal õhutemperatuur tavapärasest madalam ja Briti ilmaennustajad on hoiatanud külma tuule ning lume eest, mis tekitaks saareriigi transpordisüsteemis tõelise kaose. Tervishoiutöötajate sõnul võib külm ilm kujutada ohtu vanematele inimestele ja ka väikestele lastele.

Pubi aga plaanib võiduajamise uuel ajal siiski korraldada. Võistlust kutsuti tigude Grand Nationaliks. Sellega soovitakse koguda raha kohalike päästetöötajate toetuseks. Nimi viitab maailmakuulsale hobuste võiduajamisele Grand National, mida on juba 1839. aastast Liverpooli lähistel Aintrees korraldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles