Põgenik: Põhja-Korea tantsutüdrukud on tipp-poliitikute seksorjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea tantsutüdrukud.
Põhja-Korea tantsutüdrukud. Foto: KIM KYUNG HOON/REUTERS/SCANPIX

2008. aastal Lõuna-Koreasse põgenenud endine Põhja-Korea sõjaväeorkestri liige Lee So-yeon väitis, et taliolümpiamängudel Põhja-Korea koondisega kaasa reisinud tantsutüdrukud on sunnitud olema ka riigi tipp-poliitikute seksorjad.

Põgeniku sõnul pidid tantsijad ja lauljad igapäevaselt Põhja-Korea poliitbüroo liikmete pidudel striptiisi ja seksuaalteenuseid pakkuma. Poliitbüroo liikmete hulka kuuluvad teiste hulgas ka diktaator Kim Jong-un ning tseremoniaalne riigipea Kim Yong-nam.

Lee ütles Bloombergile: «Põhja-Korea trupp tuli siia ning esines uhkete laulude ja tantsudega. Nad ei pea vaid Kim Jong-uni propaganda eest vastutama, aga ka pidudel käima ja seksuaalteenuseid pakkuma.»

Naine jätkas: «Need peod toimuvad poliitbüroos iga päev. Isegi kui nad seda ei taha, siis peavad nad oma kehadega teenuseid osutama. See on inimõiguste rikkumine. Naised peavad lahti riietuma. Neil kästakse lahti riietuda nagu esemetel. See on füüsiline valu, mida nad taluma peavad.» Põgeniku väited põhinevad varasematel juhtumitel, mis võisid aset leida aastaid tagasi.

Põhja-Korea tantsutüdrukud.
Põhja-Korea tantsutüdrukud. Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix

2009. aastal Lõuna-Koreasse põgenenud endise suusataja Kim Hyung-soo sõnul koheldakse ka sportlasi orjadena. «Atleedid on Kim Jong-uni spordiorjad. Isegi treenerid on Kim Jong-uni ja Põhja-Korea režiimi orjad. Põhja-Koreas on Kim Jong-un ja režiim kogu maailm.»

Põhja-Korea tantsutüdrukud valiti välimuse põhjal. Neid sunniti enne olümpiamänge osalema kolm kuud kestnud ideoloogilisel koolitusel, mis kindlustas nende lojaalsuse režiimile, kirjutas BBC. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles