Prantsusmaa on sellel aastal ära hoidnud kaks terrorirünnakut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa politseinikud Pariisis.
Prantsusmaa politseinikud Pariisis. Foto: BERTRAND GUAY/AFP/SCANPIX

Prantsusmaa siseminister Gerrard Collomb ütles eile, et selle aasta jooksul on ära hoitud juba kaks terrorirünnakut. Rünnakud olid suunatud ühe tuntud spordimeeskonna ja relvajõudude vastu. 

Pariis on endiselt kõrges valmisolekus viimase kolme aasta jooksul islamiterroristide poolt toime pandud rünnakute tõttu. «Oleme alates 1. jaanuarist ära hoidnud kaks kavandatud rünnakut, mis polnud lõpule viidud, aga millega seotud inimesed üritasid neid toime panna,» ütles Collomb Europe 1 raadiole.

Üks juhtum oli aset leidnud riigi idaosas ja teine lääneosas. Üks rünnakutest taheti toime panna suure spordimeeskonna vastu ja sihikule võeti noored inimesed. Teine rünnak olnuks suunatud relvajõudude vastu.

Gerard Collomb.
Gerard Collomb. Foto: NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA/SCANPIX

Ministri sõnul oli politsei mitmeid väidetavaid islamiäärmuslasi jälginud ja nad vahistanud. Collomb keeldus täpsustamast planeeritud rünnakute asukohti.

Ametlike andmete kohaselt nurjati eelmisel aastal Prantsusmaal 20 rünnakut.

2015. aasta novembris tabas Pariisi rünnakutelaine, mille eest võttis vastutuse terrorirühmitus Islamiriik (ISIS). Rünnakute tagajärjel hukkus 130 inimest. Sama aasta jaanuaris tapsid kaks al-Qaeda liikmest prantslasest pühasõdalast satiirilehe Charlie Hebdo toimetuses 11 inimest.

Eelmisel aastal hukkus ISISe poolt korraldatud rünnakutes Prantsusmaal kolm inimest. Üks leidis aset aprillis Pariisis ja teine oktoobris Marseille' raudteejaamas. Novembris vahistati Prantsusmaal ja Šveitsis kahtlase sisuga sõnumite edastamise eest kümme inimest, keda kahtlustati terroriakti planeerimises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles