Põhja-Korea on valmis Ühendriikidega läbirääkimisi pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump ja Põhja-Korea delegatsiooni juht Kim Yong-chol Pyeongchangi olümpiamängude lõputseremoonial.
Ivanka Trump ja Põhja-Korea delegatsiooni juht Kim Yong-chol Pyeongchangi olümpiamängude lõputseremoonial. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea on vägagi valmis Ühendriikidega kõnelusi pidama, ütles Souli Sinise Maja teatel Lõuna-Koreas taliolümpiamängude lõputseremoonial osalev Pyongyangi delegatsioon.

Põhja-Korea delegatsioon nõustus kohtumisel Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga sellega, et Koreade vahelised läbirääkimised ja Põhja-Korea ning USA suhted peaksid paranema koos, teatas Mooni kantselei ehk Sinine Maja avalduses.

Pyongyang on korduvalt teatanud valmisolekust eeltingimusteta kõnelusi pidada, kuid Washington on seadnud tingimuseks konkreetsete sammude astumise tuumaprogrammist loobumise suunas.

Pyeongchangi taliolümpiamängude lõputseremooniaga seoses viibivad Lõuna-Koreas nii Põhja-Korea kaheksaliikmeline delegatsioon kui ka USA delegatsioon eesotsas presidendi tütre Ivanka Trumpiga.

Paremalt vasakule: Põhja-Korea delegatsiooni juht Kim Yong-chol, Lõuna-Korea põhiseaduskohtu president Lee Jin-sung, USA Korea vägede juhataja Vincent Brooks ja Lõuna-Korea ühinemisministri asetäitja Chun Hae-sung olümpiamängude lõputseremoonial.
Paremalt vasakule: Põhja-Korea delegatsiooni juht Kim Yong-chol, Lõuna-Korea põhiseaduskohtu president Lee Jin-sung, USA Korea vägede juhataja Vincent Brooks ja Lõuna-Korea ühinemisministri asetäitja Chun Hae-sung olümpiamängude lõputseremoonial. Foto: Handout/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles