Šveitsi Alpides hukkus laviinide all kolm suusatajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi Alpides.
Šveitsi Alpides. Foto: /Caters News Agency

Šveitsi Alpides hukkus nädalavahetusel kolme erineva laviini all kolm suusatajat, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Esimene õnnetus juhtus laupäeval kella kahe paiku päeval Valais' kantonis Arolla küla lähedal Tsa mäel. Neli šveitslasest suusatajat lahkus Tsa mägionnist kahes rühmas ja laviin tabas neid kitsas kurus. Helikopteriga sündmuspaigale jõudnud päästetöötajad kaevasid suusatajad lumest välja ja toimetasid haiglasse.

Esialgu teatati, et kõik pääsesid vigastustega, kuid pühapäeval selgus, et 40-aastane naine suri.

Berni kantoni politsei teatas hiljem teisest samalaadsest õnnetusest Lauenenis, kus laviini teele jäi kaks suusatajat. Ühel meestest õnnetus ennast omal jõul välja kaevata, kuid teine sai raskelt vigastada ja jäi lume alla lõksu. Mees õnnestus küll kiiresti välja kaevata ja haiglasse toimetada, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa.

Kolmas lumelaviin leidis aset pühapäeval Chateau d'Oexi piirkonnas, kus kohapeal sai surma 55-aastane naine ja tema 61-aastane kaaslane vigastada. Vigastatu toimetati kopteriga haiglasse ja tema elu pole ohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles