Euroopat tabanud külmalaine on nõudnud seitse ohvrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Londonit on haaranud külmalaine.
Ka Londonit on haaranud külmalaine. Foto: DANIEL SORABJI/AFP/SCANPIX

Siberist saabunud külmalaine on nõudnud Euroopas vähemalt seitse inimelu, sulgenud koole ja häirinud liiklust.

Roomas sadas eile lund esmakordselt alates 2012. aasta veebruarist, linnavõimud sulgesid koolid ja avasid mitmes raudteejaamas kodutute varjupaigad.

Poolas on alates laupäevast külma tõttu surnud kaks inimest, riikliku julgeolekukeskuse teatel on kogu talve jooksul külmaohvreid olnud 48.

Prantsusmaa kaguosas Valence´is leiti eile kodutu surnukeha, teine inimene suri Pariisi eeslinnas. Mõlemad surmajuhtumid on võimude arvates seotud külmalainega.

Briti ilmateenistus andis lähipäeviks uue hoiatuse, prognoosi kohaselt on ees jätkuv lumesadu ja viimaste aastate tõsiseim külmaperiood.

Tänavuse talve rekordkülm on nõudnud ka Vilniuses kolme inimese elu, teatasid meedikud täna.  

Vilniuse kiirabi asedirektor Vanda Pumputienė ütles BNS-ile, et reedel tuli kiirabitöötajatel olla tunnistajaks inimese külmasurmale Salininkai ja Liepkalnio tänavas, eile hommikul aga Viršuliškėse mikrorajoonis.

«Seitsmel inimesel olid käed ja jalad külmavõetud,» lisas Pumputienė. 

Kaunase ja Klaipėda kiirabist öeldi BNS-ile, et neil nädalavahetusel külmaohvritega tegelda ei tulnud. 

Panevėžyse haiglasse toodi aga külmunud keskealine naine, kes on praegu reanimatsioonis.

Leedu ilmateenistuse vanemasjatundja Teresė Kaunienė ütles BNS-ile, et nädalavahetusel oli selle talve külmim ilm. Kõige külmem oli Ukmergės, kus ööl vastu eilset mõõdeti -24°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles