Vatikan vastab seestumiste arvu kasvule eksortsistide koolitamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palvehelmed.
Palvehelmed. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Vatikan on suurendanud eksortsistide väljaõpet, kuna seestumisjuhtumid on viimastel aastatel Itaalias kolmekordistunud..

Sitsiilia preester Benigno Palilla teatas Vatikani raadiole, et nõudlus eksortsismi alase väljaõppe saanud preestrite järgi on viimastel aastatel kolmekordistunud. Väidetavalt tegistreeritakse igal aastal Itaalias 500 000 seestumisjuhtumit.

Preester selgitas seestumiste arvu hüppelist kasvu ennustajate ja taro kaartide populaarsusega, mis avavad tema sõnul ukse saatanale ja seestumisele. Samas märkis Palilla, et paljude juhtumite näol on tegu lihtsalt vaimsete probleemidega.

Palilla väljendas aga muret kogenematute preestrite läbi viidavate eksortsismiriituste osas. «Isehakanud eksortsistid teevad kindlasti vigu,» märkis preester.

Aprillis korraldatakse Rooma vaimulikus haridusasutuses Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum nädalapikkused eksortsismikursused.

Palilla sõnul on kursuste eesmärk lisaks väljaõppele ka arutlemine vastuolulise ja tähelepanuta jäetud teema üle. 

2014. aastal andis Vatikan heakskiidu Rahvusvahelisele Eksortsismiliidule, millega tunnustas eksortsismi kanoonilise praktikana.

Liidule pani aluse endine Vatikani peaeksortsist Isa Gabrilele Amorth ning sinna kuulub 200 liiget kuuelt mandrilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles