Video: Austraalias peeti esimene mulletifestival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis videost.
Ekraanitõmmis videost. Foto: Youtube

Väikeses Kurri Kurri kaevanduslinnas korraldati nädalavahetusel festival, mis pühendati vastuolulisele soengule, mille kohta mulletikandjad ise ütlevad, et tegu ei ole lõikuse vaid elustiiliga.

New South Walesi 6000 elanikuga kaevanduslinn Kurri Kurri oli otsinud võimalust, kuidas sarnaselt teiste väikelinnadega turiste meelitada. Parkes korraldab 1993. aastast Elvise festivali, Trundle`is osutus menukaks 2012. aastal alguse saanud ABBA festival.

Kohalik juuksur ja Chelmsfordi hotelli omanik Laura Johnson tuli nii mõttele pühendada festival Austraalia kõige vastakamaid arvamusi tekitanud soengule – mulletile.

«Meie linnas on nii palju mulleteid, samuti minu perekonnas. Mu äial oli mullet 60 aastat,» märkis mõtte kaasautor Sarah Bedford.

Hotelli õlleaias toimunud üritusel hinnati mulleteid erinevates kategooriates: noored, mehed, naised. Viimases kategoorias oli ainult üks osaleja ja temagi vaid 11 kuu vanune.

Naiste vähese esindatuse tegid aga tasa erineva vanuse ja mulleti astmega mehed, kes kõnede ja kohalviibimisega palavalt vihatud ja armastatud soengut au sees hoidsid.

Kokku osales üritusel 154 võistlejat, kellest mõned olid kohale sõitnud isegi riigi teisest otsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles