Ghoutas kahtlustatakse uut keemiarünnakut (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavas keemiarelvarünnakus kannatanud inimesed arstiabi saamas.
Arvatavas keemiarelvarünnakus kannatanud inimesed arstiabi saamas. Foto: HAMZA AL-AJWEH/AFP/Scanpix

Arvatavas keemiarelvarünnakus Süürias Ghouta eeslinna idaosas on hukkunud üks laps ja saanud kloriinimürgitusele vastavaid tüsistusi rohkem kui kümme tsiviilisikut.

Opositsioonilise tervishoiuameti sõnul oli Damaskuse eeslinnas pärast plahvatust tunda tugevat kloriinilõhna.

Järelvalveorganisatsioonide ja tervishoiuametnike sõnul kaotas arvatavas keemiarünnakus elu üks laps ja haiglaravi vajas 16 inimest.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus kinnitas lapse hukkumist ja lisas, et üks naine on pärast rünnakut kriitilises seisundis.

Venemaa on eitanud, et kloriinirünnaku taga olid president Bashar al-Assadile ustavad väed.

Süüria valitsusväed on alustanud Ida-Ghoutas verist pealetungi, mille käigus on alates 18. veebruarist tapetud üle 500 tsiviilisiku. Süüria valitsus väidab, et võitleb äärelinnas redutavate äärmuslastega.

«Me teostame oma õigust enesekaitsele ja jätkame terrorismiga võitlemist igal pool Süüria pinnal,» sõnas Süüria saadik ÜROs Bashar Ja'afri.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis laupäeval ühehäälselt heaks resolutsiooni, milles nõutakse 30-päevase relvarahu viivitamatut kehtestamist, et toimetada abivajajatele humanitaarabi ning evakueerida kriitiliselt haiged ja haavatud.

Täna teatas Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu, et alates homsest kehtestatakse Ida-Ghoutas iga päev kell 9.00-14.00 humanitaarpaus.

Ministri sõnul avatakse rahulike elanike lahkumiseks humanitaarkoridor.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles